Bağışıklı Güçlendirici Doğal Yöntemler

15-03-2023 09:54
Bağışıklı Güçlendirici Doğal Yöntemler

İnsan sağlığı için en önemli sistemlerin başında bağışıklık sistemi gelmektedir. Özellikle pandemi dönemiyle birlikte bağışıklığın önemi tüm dünyaca ve ülkemizce daha iyi anlaşılmıştır. Ancak güçlü bir bağışıklığın yalnızca salgın hastalıklara değil bireysel olarak yakalanabilecek çeşitli hastalıklara karşı da koruma sağladığı bilinmelidir. Bu nedenle doğal bağışıklık güçlendirici yöntemler arayışı giderek artmakta ve bu da insan ve toplum sağlığı adına olumlu bir gelişmedir.

Erken yaşlardan itibaren olduğumuz ve çocuklarımızı götürdüğümüz aşıların tamamı bağışıklık sistemini desteklemek içindir. Çeşitli besin maddeler, gıda takviyeleri ve bazen de ilaçlar yoluyla bağışıklık güçlendirici yöntemler ön plana çıkmaktadır. Tam olarak bu nedenle hangi ürünlerin ne miktarda tüketilmesi gerektiği konusu daha da önem kazanmaktadır. Bağışıklığı destekleyici gıdaları da gereğinden fazla tükettiğinizde vücutta bulunan yararlı bakterilere de zarar verebileceğinizi unutmamak gerekir.

Bağışıklık Güçlendirici Yiyecekler

Öncelikle besin maddeleri üzerinden başlamak gerekir.Büyük çoğu günlük hayatta tükettiğimiz yiyeceklerin bağışıklık sistemine nasıl bir etki yaptığını bilmeyebiliriz. Bilinçli birer tüketici olarak gıda maddelerini tercih ederken bağışıklık güçlendirici yiyecekler arasından seçim yaparak sağlığımızı korumak adına da önemli bir adım atmış oluruz. İşte bağışıklığı destekleyici temel gıdalardan bazıları:

-Kefir

-Yoğurt

-Brokoli

-Ispanak

-Zencefil

-Zerdeçal

-Badem

-Yeşil çay

-Kırmızı biber (kapya)

-Turunçgiller (mandalina, portakal, greyfurt)

-Kivi

-Tavuk veya Hindi Eti (Haşlama)

Listede fark edileceği üzere bir takım ürünler bitki çaylarında sıklıkla kullanılmaktadır. Yeşil çayın kendisi zaten sıvı olarak tüketilirken zencefil, zerdeçal gibi ürünler de tek başlarına veya farklı çayların içinde karşımıza çıkar. Her iki şekilde de tüketildiğinde bu gıdaların bağışıklık sistemine yararlı olduğunu söylemek mümkündür.

Bununla birlikte maya adı verilen sağlıklı bakteriler yoluyla hazırlanan yoğurt ve kefir (tercihen doğal mayalanma yoluyla) doğal birer prebiyotik görevi görürler. Başta sindirim sistemi olmak üzere vücudun çeşitli yerlerindeki toksik maddelerin atılmasında önemli rol üstlenirler.

Bağışıklık Güçlendirici Takviyeler

Doğal yollardan bağışıklık sistemini güçlendirmek uzun zaman alıp ciddi bir sabır gerektirmektedir. Bu nedenle çeşitli hastalıklardan korunmak isteyenler daha hızlı çözüm için bağışıklık güçlendirici takviyeler tercih edebilmektedir. Bu tercihlerin arasında son dönemde etkisi ve faydaları giderek bilinir ve popüler hale gelen zeytin yaprağı ekstresi bulunur. Bitkisel takviye şekilde hazırlanır ve katı, sıvı veya toz halinde tüketilebilir.

Zeytin Yaprağı Ekstresi

Bağışıklık sistemi için bir atom etkisi yaptığı bilinen zeytin yaprağının etkisinin öncelikle hazırlanışına bakmak gerekir. Öncelikle kimyasal bir bileşim olarak hazırlandığı bilinmelidir. Bir takım etken maddeler yoluyla hem takviye gıdanın etkinliği artırılır hem de kullanım ömrü uzatılır. Bu sayede alıcıları için hem ekonomik hem de sağlıklı bir seçenek hale gelir. İnsan sağlığı için zararlı olabileceğine dair henüz bir bilgi bulunmayan zeytin yaprağı ekstresi eski çağlardan bu yana çeşitli tedavilerde kullanıldığı bilinmektedir.

En bilinen fayda olarak bağışıklık sistemini güçlendirmekle birlikte insan vücuduna başka önemli yararlar da sağlamaktadır. Bu nedenle önerilen dozlarda kullanımı sıkça tavsiye edilmektedir. Bununla birlikte hamileler, emziren anneler, kronik hastalığı olan veya ilaç kullanan kişilerin zeytin yaprağı ekstresi kullanımı için doktor görüşü alması gerekmektedir. Rutin uygulamada sağlığa herhangi bir olumsuz etkisi olmadığı bilinmekle birlikte ilaç etkileşimleri konusunda araştırmaların yetersizliği nedeniyle tedbir olarak bu bilgiyi vermek gerekir.

Bunun haricinde doğal bağışıklık güçlendirici kategorisinin önemli unsurlarından birisi olan zeytin yaprak ekstresi bu alanda aktif olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.