Takviye Edici Gıdalar Nelerdir?

15-02-2023 13:36
Takviye Edici Gıdalar Nelerdir?

Takviye Edici Gıdalar Nelerdir?

 

Takviye edici gıdalar, ilaç olarak da bilinen gıdalardır. Bu gıdaların içerisinde vücudun ihtiyaç duyduğu mineraller, vitaminler, enzimler ve probiyotikler bulunur. Bu sayede yemeklerden alınamayan değerlerin tamamı takviye edici gıdaların tüketimi ile alınmış olur.

Günümüzde takviye edici gıdaların alınmasında birden çok sebep vardır. Kişilere ve kullanım amaçlarına göre değişen bu sebepler, genel olarak çok daha güçlü bir bağışıklık sisteminin elde edilmesini içindir. Sektör içerisinde yer alan takviye edici gıdalar, genel olarak kapsül bazında satılır. Kapsül olduğu için ilaç olduğu sanılsa da zannedilenin aksine yalnızca destekleyici ürünlerdir. Bu sebepten dolayı da ilaç olarak kullanıp herhangi bir hastalığın iyileşmesini beklemeyin.

 

 

Takviye Edici Gıdalar Kilo Aldırır Mı?

 

Günümüzde birden çok kişi takviye edici gıdaları kullanmaktadır. Özellikle de kış aylarında geçirdiğimiz hastalıklara karşı direnç sağlayan ve kişilerin bağışıklık sistemlerini güçlendiren butakviye edici gıdalar, düzenli aralıklar ile kullanıldığı zaman kısa sürede etkisini hissettirmektedir. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyen bireyler, yemiş oldukları gıdalar üzerinde yeterli miktarda vitamin ve mineral almalıdır. Fakat ne yazık ki bu durum günümüzde çok zordur. Özellikle de her ürüne ve meyve, sebzeye ulaşamıyor olmak, bu almamız gereken mineral ve vitamin oranını da alamamamıza neden oluyor. Bu gibi durumlardan ötürü üretilen ve tamamen sağlıklı olan takviye edici gıdalar, günümüzde tüketimi yapılan ve vücudun gerek duyduğu mineral, vitamin oranını sağlayan gıdalardır.

Peki, bu takviye edici gıdaları alırken ne sıklıkla almalıyız? Takviye edici gıdalar nelerdir? Aldığımız besin takviyeleri kilo almamıza neden olur mu? Bu ve bunun gibi sorulara cevap bulmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.


Takviye Edici Gıdalar Ne İçin Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Takviye edici gıdalar, gün içerisinde yediğimiz yemeklere ek olarak alınan gıdalardır. Eğer besinlerinizi doğru bir şekilde alır ve içerisindeki vitamin, mineral oranını tam olarak sağlarsanız, bağışıklık sisteminizde de güçlü bir yapıya kavuşursunuz. Bu sayede de yaşam kaliteniz üzerinde artışlar görülür. Ancak günümüzde besinlerden tam olarak yararlanılamadığı için bunların yanında takviye edici gıdalardan da destek almak gerekir. Takviye edici gıdalar, ihtiyacınız olan tüm besin değerlerini başarılı bir şekilde almanızı sağlayacaktır.

Besin değerlerinin alımında yetersiz seviyelerde kalınırsa, kişilerin birçok hastalığa yakalanma durumu da görülür. Bunun akabinde, hiç beklenmeyen ağır hastalıklar da yaşanabilir. Örnek vermek gerekirse eğer; B vitamininde eksik bir değer alınırsa kişilerin unutkanlık durumu yaşaması çok yüksek bir ihtimaldir. Bunun yanında, C vitaminini tam olarak alamazsanız bağışıklık sisteminiz güçsüzleşir ve daha çabuk hasta olursunuz. Bu sebeplerden dolayı da kişilerin en çok ihtiyaç duyduğu takviye edici gıdaların tüketim zamanı şu şekildedir:

·Hamilelik dönemleri içerisinde bu takviye edici gıdaları kullanmak hem bebek hem de anne için büyük bir önem taşır. Bebeğin gelişimi durumlarında ihtiyaç duyulan demir ve folik asit gibi birçok maddenin karşılanması sağlanır.

·Eğer çocuğunuz gelişim geriliği var ya da alması gereken besin değerlerini yeterince alamıyorsa, takviye edici gıdalar ile çocuğunuzun besin değerlerinin dengede tutulması gerekir. Bu sayede gelişim dönemleri de olması gerektiği geçecektir.

·Bulunduğunuz alan içerisinde yeterince güneş ışını olmayabilir. Gün içinde yeterli miktarda güneş ışığı almıyor ve D vitamininden eksik kalıyorsanız, bu gibi durumlarda kesinlikle D vitamini bakımından güçlü takviye edici gıdalara yönelmelisiniz.

·Alkol ve sigara konusunda aşırı tüketim yapan kişiler, vitamin emilimi bazında düşük seviyede yer alırlar. Bu sebepten dolayı da kişilerin ihtiyacı olan besin değerlerinin dışarıdan alınması gerekmektedir.

·Yaşı ilerlemiş olan kadınlar, B vitamini eksikliği gibi birçok sorun ile karşılaşabilir. Özellikle de menopoz dönemleri içerisinde karşılaşılan bu durumlar, takviye edici gıdaların düzenli kullanımı ile minimum seviyeye indirilir.

·Sindirim sistemine sahip olan bireyler, mineral ve vitaminler doğru bir şekilde emilememesi sorunundan dolayı bu rahatsızlığa sahip olabilir. Bu gibi durumlar dahilinde de yine takviye edici gıdalara başvurularak daha sağlıklı bir yapıya sahip olunabilir.

Bu ve bunun gibi sebepler, günümüzde birçok sahip olduğu sebeplerdir. Her yaştan insanı ilgilendiren takviye edici gıdalar, kişilerin ihtiyaçlarına göre şekil alır. Sizler de kendi ihtiyaçlarınıza yönelik bu gıdalara yönelebilir ve belirli bir miktar düzeyinde düzenli olarak kullanım sağlayabilirsiniz.

Takviye Edici Gıdaların Kullanımı ile Kilo Alınır ya da Verilir mi?

Takviye edici gıdalar, kişilerin ihtiyaç duyduğu mineral, vitamin ve benzeri besin değerlerini karşılamaktadır. Bu gibi besin değerlerinin karşılanması ile insanların kilo alacağı ya da vereceği düşünülür. Ancak böyle bir durum söz konusu değildir. Takviye edici gıdalar, yalnızca insanların daha kaliteli bir yaşama sahip olması için üretilmektedir. Buna bir örnek vermek gerekirse eğer; sürekli olarak hasta olan bir kişi, C vitaminini yetersiz bir seviyede aldığı için hasta oluyor olabilir. Bu durum, gün içerisinde yediği gıdaların yetersiz olması ve alınması gereken besin değerinin çok daha altında bir seviyede besin değerinin alınmasından dolayı görülür. Kişilerin bu gibi durumlar dahilinde takviye edici gıdalardan yardım alması ve çok daha sağlıklı bir vücut için sürekli olarak bu gıdaları tüketmesi gerekir. Bu sayede bağışıklık sisteminde de güçlenme olacak olan bireyler, ne zaman olursa olsun hastalıklara karşı kendisini korumaya almış olacaktır.

Takviye edici gıdaları satın alırken kilo alıp vereceğinize dair bir şüpheye düşmenize gerek yok. Bu gıdalar, sadece besin değerlerinizin dengede tutulmasını sağlayan gıdalardır ve doğru kullanım ile size zarar vermez.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.