Mumio (Mumiyo) Nedir? Shilajit Faydaları Nelerdir?

06-03-2023 11:16
Mumio (Mumiyo) Nedir? Shilajit Faydaları Nelerdir?

Mumio bir diğer ismi de Mumiyo olarak bilinir. 3 bin yıllık geçmişe sahiptir ve bitkilerin oluşturduğu tortullara denir. Yüksek rakımlı yerlerde yetişir ve özellikle mağaralardan toplanır. Farklı faydaları vardır. Zayıflamaktan tutunda diş hastalıklarına kadar türlü şeylere iyi gelir. İbni Sina tarafından günümüze kadar ulaştırılan kaynaklarda dahi Shilajit ismi geçmektedir.

Bitkisel çözümlere olan ilgi artarken kimyasal madde kullanımı karşıtlığı da bir hayli artmaktadır. İnsanlar artık tedavilerin çözümünün bitkisel otlardan geldiğini görmekte ve mümkün mertebe tedavilerini bu yollardan aramaya özen göstermektedirler. Günümüzde pek çok farklı bitkisel krem ve ilaç karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Mumio olarak dikkat çeker.

Mumiyo (Shilajit) Nedir?

Mumiyo (Shilajit) nedir sorusunun aslında cevabı çok nettir. Çünkü Dabur Shilajit olarak da bilinen bu maddenin yüksek dağ kesimlerinde, mağaralarda yetiştiği görülür. Hatta kimi kaynaklarda "Dağların Gözyaşı” ismi ile de anılmaktadır. Görüntüsüne baktığımızda siyah bir renge sahiptir. Çünkü bu bir nevi tortul olarak adlandırılan ve yükseklerde yetişen bitkilerin zamanla sertleşmesi ile oluşan maddenin ta kendisidir. Mineral değerine baktığımızda ise son derece zengin minerallere sahip olduğu dikkatlerden kaçmamaktadır.

Tarihe baktığımızda ise karşımıza Mumiyo olarak çıkan bu bitkinin fark edilişi karşımıza çıkar. Maymunların kayaların arasında siyah renkli bir maddeyi yedikleri köylüler tarafından fark edilir. Uzun yaşamın sırrının dahi bu madde olduğuna inanan köylüler böylece günümüze kadar gelen ve tam 3 bin yıllık geçmişe sahip olan Mumioortaya çıkar. İçerisinde türlü türlü yararlı maddeler vardır.

·Fulvik asit

·Vitaminler

·Mineraller

Özellikle 85’ten fazla minerale sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bu durumda onu fito – besin kaynağı yapmaktadır.

Mumiyo Nasıl Kullanılır?

Mumiyo kullanımıitibari ile uzman kontrolü ve desteği çok önemlidir. Kimlerin kullanacağına karar verecek olan uzmanlar özellikle hamilelerin kullanması konusunda uyarılarda bulunmaktadırlar. Çok faydalı olan Shilajit için kullanımın da basit olduğunu söyleyebiliriz.

Günde 2 sefer kullanılacak olan Mumio, her seferinde 1 pirinç tanesi kadar tüketilmektedir. Ancak hastalığınız ve bu hastalığın şiddeti ile birlikte uzman görüşü de burada belirleyici olan faktördür. Hangi hastalıklar için kullanılabileceği, ne kadar kullanılabileceği gibi soruların cevaplarını en doğru şekilde uzmanlar vermektedir.

Tablet olarak karşımıza çıkan ürün ılık su içerisinde veya hap olarak kullanılabilmektedir. Aç karna tüketilmekle birlikte kullanım sıklığı ve kullanım dozu konusunda kesinlikle uzman bir kişiye danışmak gerekir.

Mumiyo Faydaları Nelerdir?

Mumiyonun faydalarıonun çok sık tüketilmesine neden olmaktadır. Faydalarının 3 bin önceden anlaşılması, İbni Sina gibi büyük bir alimin notlarında dahi kendisine yer bulması aslında ne kadar önemli bir madde olduğunu gözler önüne sermektedir. Günümüzde ise pek çok faydası ortaya çıkartılmıştır. Ancak hala ortaya çıkartılacak olan bir o kadar daha faydası vardır. İşte bilinen Mumiyo faydaları:

·Beyin fonksiyonlarını korur ve beynin çalışmasını stabil hale getirir.

·Cildin yenilenmesini ve güzelleşmesini sağlar.

·Stresten unutkanlığa kadar pek çok konuda yarar sağlar.

·Diş eti enfeksiyonlarına karşı iyi gelir.

·Baş ağrısı ve uyku problemlerine karşı insanları korur.

·Sinirleri uyuşturarak ağrı hissini azaltır.

·Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

·Kemik erimesi gibi rahatsızlıkların önüne geçilmesini sağlar.

·Sinüzit ve Rinit alerjik gibi rahatsızlıklara karşı iyi gelir.

·Kanser nedeniyle kullanılan kemoterapinin yan etkilerini azaltır.

·Dikkatsizlik, şeker hastalığı, yara izleri, mide ve bağırsak sorunlarına karşı çözüm sunar.

·Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.

Bunun gibi birbirinden farklı faydaları bulunan Mumio için en doğru yöntem uzman eşliğinde kullanmak ve doz ayarlaması yapmaktır. Daha pek çok farklı bilinen faydası vardır ve psikolojik olarak da insan vücudunu toparlayan bir yapısı bulunmaktadır.

Mumiyo Zararları Nelerdir?

Mumiyo yan etkisi olmayan bir üründür. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Mumiyo tablet veya Mumiyo macunu olarak kullanımı konusunda sadece dozlarına dikkat etmek gerekir. Aynı zamanda hamile bireylerin ve gebelik şüphesi olan kişilerin kullanması konusunda dikkatli olmaları önerilmektedir. Çocuk ve yetişkin hastalıklar için kullanılır ve özellikle 30 yaşından sonra kemik erimesine çok iyi gelir. Doğal bir ürün olduğu için de mumiyo zararlarıyoktur denilebilir.

Mumiyo Kullanıcı Yorumları

Mumiyo tablet kullanıcı yorumlarıolarak değerlendirdiğimizde karşımıza son derece çeşitli bir ürün çıkmaktadır. Kullanan kişiler yukarıdaki şikayetlerinin azaldığını ve adeta bir mucizeye tanık olduklarını ifade etmektedirler. Mumiyo kullanıcı yorumları kadınlar kulübü içerisinde de geçmekte ve sonuç itibari ile insanların çok memnun kaldığı görülmektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.