GOJİ BERY NEDİR? FAYDASI NELERDİR?

04-10-2023 16:44
GOJİ BERY NEDİR? FAYDASI NELERDİR?

Goji berry, Lycium barbarum veya Lycium chinense adlı bitkilerin meyvelerinden elde edilen bir meyvedir. Bu meyve, genellikle "kurt üzümü" veya "kurt inciri" olarak da adlandırılır. Goji berry, özellikle Asya kökenli olup Çin, Tibet ve Moğolistan gibi bölgelerde yetişir. Ancak günümüzde dünya genelinde popülerlik kazanmış ve sağlığa olan potansiyel faydaları nedeniyle bir süper gıda olarak kabul edilmiştir.

Goji berry meyvesi küçük, parlak kırmızı veya turuncu renkte olur ve tat olarak hafif tatlı bir lezzete sahiptir. Taze olarak tüketilebildiği gibi kurutulmuş, suları sıkılarak veya çeşitli yiyecek ve içeceklerin içine eklenerek de kullanılabilir. Bu meyve, özellikle C vitamini, A vitamini, B vitaminleri, demir ve çinko gibi besin maddeleri bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Ayrıca, goji berry, polisakkaritler, zeaksantin ve lutein gibi biyoaktif bileşenler içerir, bu da sağlık açısından faydalı olabileceği düşünülen özelliklerdir.Goji berry fidanı Damaye cinsi ,Poşetli her mevsim dikilebilir.

Goji berry'nin sağlık açısından bir dizi potansiyel faydası olduğu iddia edilmektedir, ancak bu faydaların tam olarak kanıtlanmış olmadığı veya bazıları için daha fazla bilimsel araştırmaya ihtiyaç duyulduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, goji berry'nin dengeli bir diyetin bir parçası olarak tüketilmesi ve sağlık profesyonelinin önerilerine uygun olarak kullanılması en iyisi olacaktır.

Goji berry meyvesi, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir kaynak olarak öne çıkar. Bu meyve, özellikle C vitamini, A vitamini, B vitaminleri (B1, B2, B3) ve demir bakımından zengin olup bağışıklık sistemini destekler ve vücudu serbest radikallere karşı korur. Ayrıca, goji berry'nin içeriğindeki polisakkaritler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra, goji berry meyvesi göz sağlığını desteklemek için önemli olan zeaksantin ve lutein gibi karotenoidleri içerir. Bu karotenoidler, yaşa bağlı makula dejenerasyonu riskini azaltabilir. Ayrıca, bu meyvenin tüketimi enerji seviyelerini artırabilir, sindirimi düzeltebilir ve cilt sağlığını destekleyebilir. Goji Berry – Seeds To Suit
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.