Enginar Yaprağının Faydaları

21-02-2023 17:22
Enginar Yaprağının Faydaları

Enginar yaprağı; mor, yeşil ve mavi tonlarda bulunmakla birlikte nikotinin vücuda verdiği zararları azaltmakta oldukça etkili olan bir bitkidir. Enginar yaprağı ile hazırlanan enginar ekstresinin insan bedenine pek çok faydası bulunmaktadır. Alternatif tıp uzmanları tarafından genellikle kullanılması tavsiye edilen bir üründür.

Enginar bitkisi, papatya ailesine ait bir besindir. Bu besin oldukça su isteyen ve ülkemizde Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Enginar yaprağı, içeriğinde güçlü mineral ve vitamin barındırır.

Kapak şeklinde bir sebze olan enginarın sebze kısmı yemeklerde kullanılırken yapraklarının da pek çok kullanım alanı vardır. Çok fazla bilinmeyen fakat oldukça faydalı olan enginar yaprağı ekstresi, alternatif tıpta kullanılmaktadır. İçeriğinde antioksidan içeren enginar yapraklarından yapılan bitki çayı özellikle sigara vb. gibi maddelerden insan bedenine giren ve zarar veren nikotinin zararlarını azaltan ve alternatif tıp uzmanları tarafından önerilen bir bitkidir.

Nikotinin insan bedeninde özellikle ilerleyen yaşlarda ciddi hastalıklara yol açma olasılığı yüksektir. Bu durumu önleyebilmek için alternatif tıp uzmanları enginar bitkisinin tüketilmesini tavsiye etmektedir. Toksin atmaya yardımcı olan enginar yaprağı karaciğerde biriken toksinlerin idrar yolu ile atılmasını sağlar. Bu şekilde karaciğerin temizlenmesini sağlamaktadır. Enginar ekstresi, iyi HDL kolesterolünün artmasını sağlarken kötü LDL kolesterolü düşürebilmektedir. Ayrıca enginar ekstresi tüketimi yüksek kan basıncını düşürmeye de yardımcı olmaktadır.

Vücutta bağışıklık sisteminin ihtiyacı olan antibakteriyel ve antioksidan mineral ihtiyacını karşılayarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede vücut fonksiyonları sağlıklı bir şekilde işlemeye başlar.

Enginar Yaprağı Ekstresi Faydaları

Doğal bağışıklık güçlendirici özelliği ile insan vücuduna pek çok fayda sağlayan enginar yaprağı antioksidan özelliğe sahip olan bir bitkidir. Enginar yaprağı ekstresi faydaları şu şekilde sıralanabilmektedir:

·Karaciğer temizliğini sağlar. Enginar yaprağında bulunan cynarin adlı antioksidan maddeler, kişinin karaciğerinde biriken zararlı toksinlerin atılmasını sağlayarak vücudun temizlenmesini sağlar. Ayrıca karaciğer yağlanmasını ve yağlanmaya bağlı oluşabilecek hastalıkları da önlemektedir.

·Kalsiyum kaynaklarından biri olan enginar yaprağı ekstresi ile vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyum ihtiyacını karşılamış olursunuz. Ayrıca kemikleri güçlendiren ve kas ve olası kemik ağrılarını dindirebilecek kadar etkili bir alternatif tıp önerisi olan bir bitkidir.

·Hazımsızlık ve mide yanması gibi sorunları gidererek mide asitlerini dengelemektedir.

·Enginar içerisinde bulunan A, C, E, D ve B vitaminleri bağışıklık sistemini güçlendirerek bağışıklık sistemini korur.

·Beyin gelişimi için önemli olan fosfor enginar yaprağında bulunup enginar ekstresi ile kişinin zihinsel gelişimi desteklenir.

İçeriğinde yüksek antioksidan maddeler içeren enginar yaprağı kanser riskini düşürür.

Doğal bağışıklık koruyucusu olan enginar yaprağı ekstresi metabolizmayı hızlandırırken böbrek fonksiyonlarını da çalıştırarak idrar yollarını rahatlatır.

Enginar Ekstresi İçerisinde Bulunan Vitaminler Neler?

Yapılmış araştırmalara göre doğal bağışıklık güçlendirici olan enginar bitkisinin içerisinde birçok vitamin olduğu tespit edilmiştir. Enginar içerisinde fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri çokça bulunmaktadır. İçerisinde pek çok vitamininin bulunduğu enginar yaprağı içeriğindeki vitaminlerin dışında lif yönünden de oldukça zengin olan bir bitkidir.

Neden Enginar Tüketmeliyiz ?

İçeriğindeki vitaminler açısından oldukça zengin olan enginar yaprağı pek çok kişiye fayda sağlamaktadır. Alternatif tıp alanında önemli bir yere sahip olan enginar yaprağı ve enginar yaprağı ekstresi yüksek protein içeriğinin sayesinde kalp kasını güçlendirerek üre seviyesini düşürüpkalbin daha rahat çalışmasını sağlamaktadır.

Günümüzde pek çok kişide vitamin eksikliği olarak görülen demir eksikliği anemisinde tavsiye edilen bir bitkidir.

Yapısında bulunan potasyum minareli, vücuttaki sodyum – potasyum dengesini düzenleyerek tansiyonu düzenler. Pek çok alanda farklı faydaları bulunan ve alternatif tıp alanında oldukça önerilen bir gıda olan enginar yaprağı ve enginar yaprağı ekstresi gündelik yaşam sırasında tüketmek daha sağlıklı bir yaşam sürülebilmesi için alternatif yollar sunmaktadır. Bu nedenle belirtilen sorunlardan herhangi birini yaşıyorsanız ya da olduğunuzdan daha sağlıklı bir vücut ile yaşamınıza devam etmek istiyorsanız gündelik yaşamınızda enginar yaprağı tüketmeniz önerilmektedir.

Ayrıca enginar yaprağının vazoya koyulup bakımının yapılması sonucunda kısa süre içerisinde mor renkte çiçek açmakta ve ruhunuzu da besleyici özelliği de bulunmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.