Baş Ağrısına İyi Gelen Yağlar

06-03-2023 11:29
Baş Ağrısına İyi Gelen Yağlar

Baş ağrısı insanların dünya üzerinde görmek istedikleri son şey olabilir. Kimi zaman o kadar şiddetlenir ki insanların yaşama hevesini dahi içinden alır. İnsanların hayatına bu kadar etki edebilecek olan ağrının geçmesi için elbette bazı yöntemler de vardır. Baş ağrısına iyi gelen yağlar başta olmak üzere doğal çözümler günümüzde baş ağrısının giderilmesi için ilk çözüm yolu olarak karşımıza çıkar. Özellikle baş ağrısı için masaj yağı giderek daha fazla tercih edilmeye başlamıştır.

Baş ağrısı ve mide bulantısı ile başlayan ve tüm gün geçmek bilmeyen ağrılara sahipseniz eğer o zaman çok fazla düşünmenize gerek yok. Çünkü bu işin sonunda sürekli olarak ilaç kullanmaktan ziyade doğal çözümler sizleri bekliyor. Özellikle masaj yağları başta olmak üzere pek çok farklı yağ çeşidi günümüzde karşımıza çıkmaktadır. Şiddetli baş ağrısıgörüldüğü zaman bunun sebebinin bulunması ve doğal yolların değerlendirilmesi en iyi çözüm yolu olarak karşımıza çıkar.

Baş Ağrısı Neden Olur?

Baş ağrısı, günlük yaşamı doğrudan etkileyen bir hastalıktır. Her ne kadar fiziksel bir kusur olarak karşımıza çıkmasa dahi insanların yaşamları üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Genel olarak baş ağrısı nedenleri karşımıza şu şekilde çıkabilmektedir:

·Akut sinüzit

·Gözde meydana gelen bozukluklar

·Travma durumları

·Şiddet grip

·Beyin tümörü

·Hipertansiyon

·Açlık ve az su tüketimi

·Sigara ve alkol kullanımı

·Diş hastalıkları

·Stres

·Psikolojik bozukluklar

Bunun gibi farklı rahatsızlıklar baş ağrısına neden olmaktadır. Baş ağrısı çeşitleri arasında özellikle migren ve gerilim tipi baş ağrısı başı çekmektedir. Bunlara bağlı olarak baş ağrısı nedenleri de yine kişiden kişiye değişebilmektedir.

Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Baş Ağrısına İyi Gelen Yağlar Hangileri?

Baş ağrısı için masaj yağı en iyi gelen şey olarak dikkat çekse de doğal olarak bazı yağlar harika etkilere sahiptir. Özellikle düzenli olarak kullanılan yağlar sonrasında şiddetli baş ağrılarının geçtiği görülmektedir. Belirli periyotlar ile birlikte özellikle uzmanların tavsiyelerine göre belirlenecek zaman dilimlerinde masaj yağlarının kullanılması gereklidir.

Sizler de yağ tedavisi uygulayacaksanız eğer o zaman kullanabileceğiniz yağlar şu şekildedir:

Baş Ağrısı İçin Bergamot Yağı

Bergamot yağının bazı özellikleri baş ağrısı için biçilmiş bir kaftandır. Günümüzde de en çok bergamot yağı kullanılmaktadır. Bergamot yağı faydaları arasında da özellikle baş ağrısına iyi gelmesi vardır. Cesaret verici, canlandırıcı olması ile birlikte stres, yorgunluk ve kaygıya da iyi gelmesi bilinen özellikleri arasında yer alır.

Baş Ağrısına Kesin Çözüm: Papatya Yağı

Papatya yağı faydaları içerisinde en çok dikkat çeken özellik baş ağrısına iyi gelmesidir. Kaygıyı azaltmayı ve uykusuzluğa iyi gelmesi papatya yağının kullanım amaçları içerisinde yer almaktadır.

Bitmek Bilmeyen Baş Ağrılarına Çözüm: Nane Yağı

Nane yağı ne işe yarar diye soran ve satıldığını ilk defa gören kişilerin muhtemelen şiddetli bir ağrısı hiç olmamıştır. Ancak nane yağı faydaları içerisinde migren ataklarını durdurmak ve baş ağrısına iyi gelmek gibi önemli bulgular yer almaktadır. Ani atakların düzenlenmesi ve kesilmesi için nane yağı birebirdir.

Okaliptüs Yağı ile Baş Ağrılarına Son Verin

Sinüs sorunlarından baş ağrılarına pek çok şeye iyi gelen Okaliptüs yağı kullanımı ile baş ağrılarına kısa sürede elveda diyebilirsiniz. Doğal bir çözüm olarak karşınıza çıkan okaliptüs yağı özellikle sinüslerin temizlenmesi konusunda etkinliğini kanıtlamıştır.

Migrenden Yasemin Yağı ile Kesin Kurtuluş

Yasemin yağı migren başta olmak üzere türlü baş ağrılarına iyi gelmektedir. Sinirleri uyuşturarak hormonları dengeleme özelliği onun en büyük mucizeleri (yasemin yağı faydaları) arasında yer almaktadır. Türlü türlü faydaları olsa dahi özellikle düzenli olarak tüketildiğinde baş ağrısına iyi geldiği görülmektedir.

Baş Ağrısına Kırmızı Mandalina Yağı Mucizesi

Kırmızı mandalinanın sakinleştirici yapısı baş ağrısına karşı kesin çözüm oluşturmaktadır. Migren ataklarına da iyi gelen kırmızı mandalina yağı diğer yağlar ile karıştırılarak da kullanılabilmektedir.

Baş Ağrısı İçin Bitkisel Yağlar Nasıl Kullanılır?

Baş ağrısına iyi gelen yağlar temin edildikten sonra bunun kullanımı aslında ağrının giderilmesi için belirleyici faktördür. Bu yağları nasıl kullandığınız sizlerin ağrılarının geçmesi için en ihtiyaç duyulan çözümlerdir. Baş ağrısı için masaj yağı kullanma konusunda karar verdiyseniz eğer nasıl kullanılacağını da bilmeniz gerekir.

·Tropikal (seyrelterek) kullanmak

·Aromatik (içinize koku çekerek) kullanmak

·Kompres (beze çektirme yaparak) kullanmak

Bunun gibi farklı şekillerde kullanılabilen yağlar doğal oldukları için zararsız olarak geçerler. Kimi zaman kokusunu solumak dahi bu yağların iyi gelebilir. Ancak ağrının şiddetine göre bir de uzman görüşü alarak kullanmaya başlamak gerekir. Yağ kullanımı konusunda uzman olan bir kişi size nasıl kullanacağınızı da detaylı olarak anlatabilir.

Baş ağrısı yağları için kullanım konusunda tercih faktörü olan bir diğer neden ise hassasiyetlerdir. Mesela bazı yağların güneşe karşı hassas olduğu ve güneş yanıkları oluşturabileceği bilinmektedir. Bunun gibi farklı hassasiyetleri bilmeden yağları kullanmak doğru olmaz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.