Ardıç Yağı Nasıl Kullanılır?

17-01-2023 14:11
Ardıç Yağı Nasıl Kullanılır?

Ardıç Yağı Nasıl Kullanılır?

Servigiller ailesine ait olan ardıç, iğne yapraklı bir ağaç türüdür. Bu ağaca yıllar boyunca önem verilmiş ve şifalı bitkilerinden yararlanılmıştır. Özellikle de Orta Çağ Avrupa’sı içerisinde görülen veba hastalığı, bu ağaca ait meyvelerin kullanımı ile atlatılmıştır. Yaprakları hiçbir zaman dökülmeyen bu ağaç, koku olarak da etrafına güzel bir koku yayar. Geleneksel tıpta, aşçılık içerisinde kullanılan ve siyah üzüme benzeyen meyveleri, ardıç yağı oluşturulmasında da katkı sahibidir ve birçok sağlık sorunu için etkili bir şekilde kullanılır. Ardıç yağına dair daha çok bilgiye erişmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Ardıç Yağının Faydaları Nelerdir?

Dünya genelinde fazlası ile bilinen ardıç yağı, ülkemizde çok fazla tanınmamaktadır. Henüz yeni yeni insanların öğrendiği bu yağ, alternatif tıp üzerinde yaygın bir şekilde kullanılır ve etkili bitkisel yağlar içerisinde görülür. Ardıç yağına ait olan yararlı özellikleri sizler için şu şekilde sıralayabiliriz:

·        Eğer vücudunuzda tedavi edilmesi gereken bir iltihap varsa ardıç yağını kullanabilir ve kısa süre içerisinde tedavi olabilirsiniz. Bunun yanında, vücut üzerinde yer alan toksinlerin giderilmesi için de bu yağ yaygın olarak tercih edilir.

·        Kalp ve damar yollarını, bağırsakları ve böbrekleri çeşitli toksinlere karşı etkili bir şekilde korur.

·        Kanın temizlenmesinde büyük bir rol oynar. Eğer vücudunuzda zararlı maddeler yer alıyorsa, bu maddelerin vücuttan ve kandan atılmasını sağlar. Bununla beraber, yalnızca kan yolu ile bulaşan çeşitli hastaların da önüne geçer.

·        Özellikle de kış ayları içerisinde görülen gribe ve soğuk algınlığına karşı etkili bir koruma sağlar. Yaşadığınız bu olumsuz durumlarda birkaç damla ardıç yağını bir bardak suya karıştırmanız ve içmeniz yeterli olacaktır. Bu karışımı yaşadığınız sinüzit sorunlarında da tüketebilirsiniz.

·        Vücudunuzda yaşadığınız çeşitli ağrıların giderilmesi için de ardıç yağından yardım alabilirsiniz. Özellikle de romatizma ve bunun sonucunda meydana gelen vücut ağrıları, ardıç yağının kullanılması ve masaj ile vücuda uygulanması ile sizleri rahatlatır.

·        İdrar sökücü etkisinin yanında iştah açıcı bir özelliğe de sahiptir.

·        Saç dökülmelerine karşı etkili bir yöntem olarak kullanılır. Saçınızda meydana gelen dökülmeler için güvenilir bir şekilde ardıç yağına başvurabilirsiniz.

·        Saçınıza ait deriyi ve saç diplerinizi fazlası ile güçlendirir. Eğer sizler de parlak bir görünüme sahip saçlara kavuşmak istiyorsanız, duştan sonra yeterli miktarda saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

·        Kanda yer alan fazla şeker miktarının dengelenmesini sağlar. Vücut üzerinizde yer alan yaraların daha hızlı iyileşmesi için de bu yağdan yardım alabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi birçok faydaya sahip olan ardıç yağı, düzenli kullanımlar sayesinde kısa sürede etkisini hissettirir.

 

Ardıç Yağı Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz sorunların çözümü için kullanılan ardıç yağı, cilt güzelliği için de sıklıkla tercih edilir. Bu yağın kullanım şekillerini şu şekilde sıralayabiliriz:

·1-) Ardıç yağını doğru bir şekilde kullanmak, etkili bir sonuç alma konusunda önemli bir yere sahiptir. Eğer cilt üzerinde uygulama yapacaksanız 10 ml sabit yağ içerisine 2 damla kadar ardıç yağı damlatmalı ve yeterli miktarda karıştırarak kullanabilirsiniz. Saçlarınız için kullanım yapacaksanız da saç kremlerinin ya da şampuanların içerisine 2-3 damla kadar ardıç uçucu yağı ekleyebilirsiniz.

·2-) Ardıç yağını bir kesme şekerin üzerine damlatın. 4-5 damla kadar damlatmanız bu aşamada yeterli olacaktır. Sonrasında ise dilinizin üzerine şekeri yerleştirin ve yavaş bir şekilde emin. Eğer su ile tüketmek istiyorsanız 4-5 damla kadar ardıç yağını suya karıştırarak günlük 3 sefer kullanım sağlayabilirsiniz.

·3-) Burnunuz ile kullanmak isterseniz, burnunuza sığacak bir pamuğa yeterli miktarda ardıç yağı damlatın ve sonrasında da burnunuza yerleştirin. Günde 1-2 kez uygulayacağınız bu yöntem, 15 dakikalık bir burun solunumu ile tamamlanacaktır.

·4-) Ardıç yağını belirli oranlarla zeytinyağı ile karıştırabilir ve ağrı olan bölgenin üzerine sürebilirsiniz.

 

Ardıç Yağı Hangi Rahatsızlıklara İyi Gelir?

Ardıç yağının faydaları ve iyi geldiği hastalıklar, çeşitli profesörler tarafından da sürekli olarak vurgulanmaktadır. Bu bağlamda kullanımı ile şifa getirecek olduğu rahatsızlıkları şu şekilde sıralayabiliriz:

·        Yaşanılan hazımsızlık durumları ile beraber gaz problemleri de kişiler üzerinde sıklıkla görülür. Gaz sorunlarınızı çözüme kavuşturmak istiyorsanız, bir bardak su içerisine iki damla kadar ardıç yağı ekleyebilir ve karıştırarak tüketebilirsiniz.

·        Ardıç yağının mide rahatsızlıklarına karşı da etkili olduğu bilinir. Geçirdiğiniz mide krampları ve spazm durumlarında da ardıç yağı kullanabilirsiniz. Bu yağ reflü, ülser ve gastrit rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir.

·        Uykuya dalmadan önce bilek, göğüs ve boyun bölgenize ardıç yağı ile masaj yaparsanız, çok daha sağlıklı bir uygu sürecine sahip olabilirsiniz.

·        Ardıç yağının cilde ve yüze uygulanıp uygulanmadığı merak edilmektedir. Cilt sorunlarına karşı etkili bir çözüm olduğu için güvenilir bir şekilde ardıç yağlarını yüzünüze uygulayabilirsiniz. Cilt bakımları olarak genelde  tonik bazında kullanılan bu yağlar, gözeneklerin sıkılaşmasında ve cildin temizlenmesinde büyük bir rol oynar. Bu uygulamayı bir parça pamuk üzerine ardıç yağını dökerek gerçekleştirebilirsiniz.

·        Cilt üzerinde canlandırıcı etkiye sahip olması ve doğal bir içerik olarak bilinmesi ile ardıç yağları çok fazla kullanılır. Cilt üzerinde yer alan kırışıklıkları gidermek ve daha sıkı bir cilde sahip olmak için düzenli olarak ardıç yağlarını kullanabilirsiniz.

·        Antioksidan özelliğe sahip olan ardıç yağları, selülitler üzerinde de etkili bir çözümdür.

·        Vücut üzerinde yer alan sedef hastalıkları, kan toplanması ve çeşitli solunum yolu enfeksiyonları için de bu yağın kullanımı gerçekleştirilebilir.

Yukarıda bahsedilen rahatsızlıklar içerisinde gönül rahatlığı ile ardıç yağının kullanımını gerçekleştirebilirsiniz. Bu yağların doğru ve yeterli miktarda kullanılması, cilt üzerinde herhangi bir sorun yaratmaz.

Ardıç Yağı Fiyatları

Ardıç yağı fiyatları, bu yağların bitkisel yağlar olması sebebi ile uygun rakamlardan oluşur. Kişilerin rahatlıkla erişim sağlayabileceği bu ürünler, bütçenizde zorlama yaşatmadan sahip olabileceğiniz yağlardır. Sizler de bitkisel ürün satan marketler üzerinden ardıç yağlarını inceleyebilir ve fiyat aralıklarına göre ihtiyacınız olduğu kadar ürün alışverişinde bulunabilirsiniz.  

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.